Jag ligger vaken och tänker på DIG

Det är mörkt ute, fast ganska behagligt. Inombords är jag välsmord med välbehag och överlycka. Utanpå, en känsla som kryper sig in. Obehag. Vet inte om jag är fast besluten att göra något. Är rastlös. Ensam. Ensamheten gnager hål där obehaget sipprar in. Dripp. Dropp. Dripp. Dropp.

Som frätande kemikalier förpestas mitt huvud och bröst av min egen tankevärksamhet. Ingen treo i världen hjälper och jag kan bara hoppas att sömnen framkallad av utmattning mattar ut hela min tankegång. Jag vill istället börja springa. Springa mot dig! Med dig! Hand i hand. Du och jag mot världen! Inget annat betyder något. För mig. För mitt oss. För mitt dig. Du. Är. Allt. Som. Betyder. Något. För. Mig.

Ögonen svider av tröttheten och saltet. Läpparna berättar att det är salta tårar som nuddar tungan. Kinderna gör ont. Saltet är som kemikalierna. Jag är min egen största fiende. Keep your friends close and keep your enemies closer. Jag vill inte men handlar inte rationellt. Rationalitet är inget ord jag dagligen använder mig av. Jag har slutat hata. Ordet ska jag utplåna för att visa att min våran värld kan grönska även om löven är brandgula och blodröda både på träden och på marken.

Advertisements

One Response to “Jag ligger vaken och tänker på DIG”

  1. Emil Johansson (@HejEmil) Says:

    Du skriver alltid så enastående vackert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: