Jag ligger för döden

Dumma jag som trodde att jag kunde kurera mig själv med dropp och EKG-diagram. Jag ligger för döden och försöker vara någon annan. Snacka om verklighetsflykt. Jag känner mig så svag som man kan göra efter en cykeltur på över 100 kilometer i motvind, eller under ett kistlock.

Flera nätter har jag vaknat av att jag ser blod rinna ut under sängen. Varje gång har jag slängt av mig täcket och letat hål och sår på mitt bröst, men det enda jag finner är ett vitt bandage, ett vitt. Inte rött. Inte rött på något sätt. Har det varit möjligt har jag sett ännu mer vimmelkantig och nyvaken ut har jag också gjort det.

Jag har både ett sjuksängslinne och en läkarrock på mig. Jag ligger i ett eget sjukhusrum. En säng, ett litet bord vid sidan av en halvtrasig nedsutten stol. Jag ligger i sängen naken under ett påslakan utan täcke i. Jag håller på att dö och jag svettas och vill bara till Nangijala. Fötterna ömmar och är helt trasiga, från allt grus i skorna. Läpparna från allt salt och värmen. Huvudet är söndersprängt av allt det sjuka.

Jag vet i fan vart jag är på väg. Varken som döende eller som döende självläkare. Men jag slits och sliter mig själv mellan hopp och förtvivlan. Livet eller himlen. Livet eller helvetet. Himlen är livet. Livet är helvetet. Jag sätter mig upp i sängen och sticker hål på droppåsen med ett sugrör, gör lite bubblor i påsen och sörplar i mig hela innanmätet. Känns som varken den döende eller doktorn kom med lösningen. Men jag rapade hickade till lite och gick min väg, ut ifrån sjukhuset, ut i livet –helvete som himmel.

– Här har du mig liv helvete. Underbara älskade himmelrike till liv.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

One Response to “Jag ligger för döden”

  1. dynamitaxel Says:

    Lär jag mig inget så dödar jag någon…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: